ABB Placement Papers Interview Questions Aptitude Reasoning HR PDF Download Links

By | December 22, 2016

ABB Placement Papers Interview Questions Aptitude Reasoning HR PDF Download Links :

You can get ABB Placement Papers , ABB aptitude questions , ABB gk questions , ABB reasoning questions , ABB English questions , ABB technical questions , ABB interview questions ,ABB HR questions , ABB group discussions , ABB java questions , ABB c questions , ABB c++ questions for freshers and Experienced candidates

Company Name : ABB

Information You will get : Placement Papers

Useful for : Freshers and Experienced Provided by  JobsChat.in

Year : Last Year

PDF Download Link :   ABB – Download Here

Recruitment Notification :

ABB Recruitment 2017 Job Openings for Freshers / Experienced Candidates

ABB Placement Questions / Placement Papers :

In the following choose the word which express the meaning of the same word SACROSANCT

A.too important        B.worship        C.sacrifice        D.best

Answer: A

2. WHIMSICAL

A.victorious        B.swift            C.fanciful            D.momentary

Answer: C

3. Candid

A.Frank            B.close            C.dignity            D.happy

Answer: A

4. Specification

A.pointing        B.Documentation        C.reasoning        D.advertising

Answer: B

5. Extradict

A.addiction        B.logical            C.Deport            D.important

Answer: C

6. Read the passage and answer that follow on the basis of instruction provided in the passage Passage 1 In country X, democratic, conservative and justice parties have fought three civil wars in twenty years. TO restore stability an agreement is reached to rotate the top offices President, Prime Minister and Army Chief among the parties so that each party controls one and only one office at all times. The three top office holders must each have two deputies, one from each of the other parties. Each deputy must choose a staff composed of equally members of his or her chiefs party and member of the third party.    When Justice party holds one of the top offices, which of the following cannot be true

A.Some of the staff members within that office are    B.Some of the staff members within that office are    C.Two of the deputies within the other offices are    D.Two of the deputies within the other offices are

Answer: A

7. When the democratic party holds presidency, the staff of the prime minister’s deputies are composed 

I. One-fourth of democratic party members
II. One-half of justice party members and one-fourth of conservative party members
III. One-half of conservative party members and one-fourth of justice party members.

A.I only       B.I and II only        C.II or III but not both    D.I and II or I and III

Answer: A

8. Which of the following is allowable under the rules as stated:

A.More than half of the staff within a given office    B.Half of the staff within a given office belonging    C.Any person having a member of the same party as    D.Half the total number of staff members in all

Answer: A

9. The office of the Army Chief passes from Conservative to Justice party. Which of the following must be fired.

A.The democratic deputy and all staff members        B.Justice party deputy and all his or hers staff        C.Justice party deputy and half of his Conservative    D.The Conservative deputy and all of his or her

Answer: A

Also Check :

UTC Aerospace Systems Recruitment 2017 Job Openings for Freshers / Experienced Candidates

Hinduja Global Solutions Recruitment 2017 Job Openings for Freshers / Experienced Candidates

10. Complete the sentence with suitable word . Fate smiles …… those who untiringly grapple with stark realities of life

A.with            B.over            C.on            D.round

Answer: C

11. The miser gazed …… at the pile of gold coins in front of him.

A.avidly            B.Admiringly        C.thoughtfully        D.Earnestly

Answer: A

12. Catching the earlier train will give us the …… to do some shopping.

A.chance            B.luck            C.possibility        D.occasion

Answer: A

13. I saw a …… of cows in the field.

A.group            B.herd            C.swarm            D.flock

Answer: B

14. The grapes are now …… enough to be picked.

A.ready            B.mature            C.ripe            D.advanced

Answer: C

15. Success in this examination depends …… hard work alone.

A.at            B.over            C.for            D.on

Answer: D

16. In the following choose the word which express the opposite meaning of the same word ENORMOUS

A.Soft            B.Average        C.Tiny            D.Weak

Answer: C

17. COMMISSIONED

A.Started            B.Closed            C.Finished        D.Terminated

Answer: D

18. EXODUS

A.Influx            B.Home-coming        C.Return            D.Restoration

Answer: A

19. RELINQUISH

A.Abdicate        B.Renounce        C.Posses            D.Deny

Answer: C

20. EXPAND

A.Contract        B.Condense        C.Congest        D.Conclude

Answer: B


21. A 20 litre solution conatins oil and kerosene in the ratio 3 : 5, replace 4 litres of mixture with 4 litres of kerosene what will be the ratio of oil and kerosene?

A.3/5            B.3/7            C.3/8            D.1/4

Answer: B

Question 21 Explanation:
When 4 liters are taken out of 20ml, amount of oil in remaining 16 lt = 3/8 * 16 = 6 Hence the remaining 10 litres would be kerosene Now additional 4 litres of kerosene is added to the solution.
So total quantity of kerosene = 14 litres Ratio of oil:kerosene = 6/14 = 3/7

Also Check :

EY (Ernst & Young) Recruitment 2017 Job Openings for Freshers / Experienced Candidates

L&T Recruitment 2017 job openings for Freshers/Experienced candidates

22. Find the value of (999 – 1)(999 – 2)……..(999 – n). Where maximum number of digits in n is 3

A.5            B.3            C.0            D.1

Answer: C

Question 22 Explanation:
When n = 999, the entire product becomes zero

23. In a classroom the average height of all the boys was 170 cm. Rahim recently join the class which originally had 20 boys increased the average to 171cm. Then find the height of Rahim?.

A.190            B.185            C.191            D.181

Answer: C

Question 23 Explanation:
Before Rahim joined the total height of all the boys = 170 X 20 = 3400. New average = (Total height of all students + height of rahim)/21 = 180 Therefore (3400 + height of rahim)/21 = 171 Therefore height of Rahim = 3780 – 3400 = 191 cms

24. Find the sum of all terms in the series 1, 1/2,1/4 …..

A.3            B.2            C.5            D.4

Answer: B

Question 24 Explanation:
This is a GP with a = 1, and r = 1/2. Since r < 1 this is an infinite geometric series. Hence sum of all terms = a/(1 – r) = 1/(1 – 1/2) = 2

25. Consider the following series: 3, 4, 6, 9, 13, ____ What comes next?

A.15            B.16            C.17            D.18

Answer: D

Question 25 Explanation:
D (3+1=4; 4+2=6; 6+3=9; 9+4=13; 13+5=18)

26. Directions for questions 26 to 30: Select the alternative that logically follows from the two given statements. All scientists are fools. All fools are literates

A.All literates are scientists        B.All scientists are literates        C.No scientists are literates        D.Both (a) and (b) are correct

Answer: B

27. No apple is an orange. All bananas are oranges.

A.All apples are oranges        B.Some apples are oranges        C.No apple is a banana        D.None of the above

Answer: A

28. All pens are elephants. Some elephants are cats.

A.Some pens are cats        B.No pens are cats            C.All pens are cats            D.None of the above

Answer: D

29. All shares are debentures.No debentures are deposits.

A.All shares are deposits        B.Some shares are deposits        C.No shares are deposits        D.None of the above

Answer: C

30. Many fathers are brothers. All brothers are priests

A.No father is a priest        B.Many fathers are not priests    C.Many fathers are priests        D.Both (b) and (c)

Answer: B

 

For more Updates Like Our Facebook Page Here ( 30,000+ likes )

Government Jobs in Andhra Pradesh Government Jobs in Arunachal Pradesh  Government Jobs in Assam 
Government Jobs in Bihar  Government Jobs in Chandigarh  Government Jobs in Chattisgarh 
Government Jobs in Goa  Government Jobs in Gujarat  Government Jobs in Haryana 
Government Jobs in Himachal Pradesh  Government Jobs in Jammu & Kashmir  Government Jobs in Jharkhand 
Government Jobs in Karnataka  Government Jobs in Kerala  Government Jobs in Madhya Pradesh 
Government Jobs in Maharashtra  Government Jobs in Manipur  Government Jobs in Meghalaya 
Government Jobs in Mizoram  Government Jobs in Nagaland  Government Jobs in Orissa 
Government Jobs in Punjab Government Jobs in Rajasthan  Government Jobs in Sikkim 
Government Jobs in Tamil Nadu  Government Jobs in Telangana  Government Jobs in Tripura
Government Jobs in Uttar Pradesh Government Jobs in Uttarakhand  Government Jobs in West Bengal 

Leave a Reply

Your email address will not be published.