Released WBSSC Krishi Prayukti Sahayak Recruitment || TSSPDCL AE Notification || PPSC Naib Tehsildar Admit Card ||

NCERT Solution For Class 12 Biology Chapter 12 – Biotechnology and its Applications Class 12

NCERT Solution For Class 12 Biology Chapter 12 explains the concept in an easily understandable manner. Because it was prepared by India’s best teachers in Biology. The way of explaining the concept helps the students to learn the subject easily. Preparing Biotechnology and its Applications Class 12 is useful to get a better score in the exam. This is not only helpful for CBSE students, but it will also be helpful for NEET-UG medical students. Each question is explained in a simple way for easy understanding. Class 12 Biology Chapter 12  is more beneficial for the aspirants who want to get a high score in the exam and also can clarify their doubts while you are in the preparation. NCERT Solutions will also be helpful for home assignments. You can solve difficult questions in the exam.

NCERT Solution For Class 12 Biology Chapter 12 Biotechnology and its Applications

The subchapter included in NCERT Solution For Class 12 Biology Chapter 12 Biotechnology and its Applications is given in the table.

Section No Topic Name
12 Biotechnology and its Applications
12.1 Biotechnological Applications in Agriculture
12.2 Biotechnological Applications in Medicine
12.3 Transgenic Animals
12.4 Ethical Issues
12.5 Summary

Class 12 NCERT Solutions Biology Chapter 12 Questions

Question 1:
ncert solutions for class 12 biology chapter 12 q 1
Answer:
ncert solutions for class 12 biology chapter 12 q 1(a)


Question 2:
ncert solutions for class 12 biology chapter 12 q 2
Answer:
ncert solutions for class 12 biology chapter 12 q 2(a)


Question 3:
ncert solutions for class 12 biology chapter 12 q 3
Answer:
ncert solutions for class 12 biology chapter 12 q 3(a)


Question 4:
ncert solutions for class 12 biology chapter 12 q 4
Answer:
ncert solutions for class 12 biology chapter 12 q 4(a)


Question 5:
ncert solutions for class 12 biology chapter 12 q 5
Answer:
ncert solutions for class 12 biology chapter 12 q 5(a)


Question 6:
ncert solutions for class 12 biology chapter 12 q 6
Answer:
ncert solutions for class 12 biology chapter 12 q 6(a)
ncert solutions for class 12 biology chapter 12 q 6(b)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Question 7:
ncert solutions for class 12 biology chapter 12 q 7
Answer:
ncert solutions for class 12 biology chapter 12 q 7(a)


Question 8:
ncert solutions for class 12 biology chapter 12 q 8
Answer:
ncert solutions for class 12 biology chapter 12 q 8(a)


Question 9:
ncert solutions for class 12 biology chapter 12 q 9
Answer:
ncert solutions for class 12 biology chapter 12 q 9(a)


Question 10:
ncert solutions for class 12 biology chapter 12 q 10
Answer:
ncert solutions for class 12 biology chapter 12 q 10(a)