NCERT Solutions For Class 12 Hindi Antra Chapter 2 Poem Geet Gaane Do Mujhe – Saroj-Smriti

NCERT Solutions For Class 12 Hindi Antra Chapter 2 Geet Gaane Do Mujhe – Saroj-SmritiQuestions and Answers are available here. From now you no need to struggle to find the answers to the Class 12 Hindi Chapter 2 Geet gaane do Mujhe – Saroj-smriti and can complete your homework quickly. These Solutions for NCERT Hindi Class 12 Chapter 2 are prepared for the students to improve their skills and clarify their doubts. By reading NCERT Solutions students can score high marks in their exams. We always try to remove the burden of the students in solving the NCERT Solutions For Class 12 Hindi Antra Chapter 2 Questions. Students can download 12th Class Hindi Book Antra Chapter 2 pdf from this page.

Class 12 Hindi Antra Chapter 2  Geet gaane do Mujhe – Saroj-smriti

Here on this page, you will find the NCERT Solutions for Class 12 Hindi Antra Chapter 2 Questions with Answers. These NCERT Solutions are easy to learn and understand.

Class 12 Hindi NCERT Solutions For Antra Chapter 2 Poem Geet Gaane Do Mujhe (गीत गाने दो मुझे)

Question 1:

NCERT Solutions For Class 12 Hindi Antra Ch2 Q1

ADVERTISEMENT

Answer:

NCERT Solutions For Class 12 Hindi Antra Ch2 Q1 A


Question 2:

ADVERTISEMENT

NCERT Solutions For Class 12 Hindi Antra Ch2 Q2

Answer:

NCERT Solutions For Class 12 Hindi Antra Ch2 Q2 A


Question 3:

NCERT Solutions For Class 12 Hindi Antra Ch2 Q3

Answer:

NCERT Solutions For Class 12 Hindi Antra Ch2 Q3 A


Question 4:

NCERT Solutions For Class 12 Hindi Antra Ch2 Q4

Answer:

NCERT Solutions For Class 12 Hindi Antra Ch2 Q4 A


Class 12 Hindi NCERT Solutions For Antra Chapter 2 Poem Saroj-smriti (सरोज स्मृति)

Question 1:

NCERT Solutions For Class 12 Hindi Antra Ch2 1 Q1

Answer:

NCERT Solutions For Class 12 Hindi Antra Ch2 1 Q1 A


Question 2:

NCERT Solutions For Class 12 Hindi Antra Ch2 1 Q2

Answer:

NCERT Solutions For Class 12 Hindi Antra Ch2 1 Q2 A


Question 3:

NCERT Solutions For Class 12 Hindi Antra Ch2 1 Q3

Answer:

NCERT Solutions For Class 12 Hindi Antra Ch2 1 Q3 A


Question 4:

NCERT Solutions For Class 12 Hindi Antra Ch2 1 Q4

Answer:

NCERT Solutions For Class 12 Hindi Antra Ch2 1 Q4 A


Question 5:

NCERT Solutions For Class 12 Hindi Antra Ch2 1 Q5

Answer:

NCERT Solutions For Class 12 Hindi Antra Ch2 1 Q5 A


Question 6:

NCERT Solutions For Class 12 Hindi Antra Ch2 1 Q6

Answer:

NCERT Solutions For Class 12 Hindi Antra Ch2 1 Q6 A


Question 7:

NCERT Solutions For Class 12 Hindi Antra Ch2 1 Q7

Answer:

NCERT Solutions For Class 12 Hindi Antra Ch2 1 Q7 A


Question 8:

NCERT Solutions For Class 12 Hindi Antra Ch2 1 Q8

Answer:

NCERT Solutions For Class 12 Hindi Antra Ch2 1 Q8 A


योग्यता विस्तार

Question 1:

NCERT Solutions For Class 12 Hindi Antra Ch2 2 Q1

Answer:

NCERT Solutions For Class 12 Hindi Antra Ch2 2 Q1 A


Question 2:

NCERT Solutions For Class 12 Hindi Antra Ch2 2 Q2

Answer:

NCERT Solutions For Class 12 Hindi Antra Ch2 2 Q2 A


Question 3:

NCERT Solutions For Class 12 Hindi Antra Ch2 2 Q3

Answer:

NCERT Solutions For Class 12 Hindi Antra Ch2 2 Q3 A