NCERT Solutions For Class 12 Hindi Antra Poem Chapter 1 Devsena Ka Geet And Karneliya Ka Geet

NCERT Solutions For Class 12 Hindi Antra Poem Chapter 1 Devsena Ka Geet and Karneliya Ka Geet Textbook Questions are available on this page. All questions and answers are provided hereby referring to the NCERT Textbook of Class 12 Hindi Chapter 1. Students can download  Devsena Ka Geet Class 12 Hindi pdf from the links given below. By checking these NCERT Solutions Class 12 Hindi Antra you may complete your homework quickly and prepare for exams. You can revise Class 12 Hindi question answers daily by following this page. Students from Class 12 have a chance to score high marks in their board exams by reading these NCERT Solutions Class 12 Hindi Chapter 1 देवसेना का गीत – कार्नेलिया का गीत.

Class 12 Hindi NCERT Solutions for Antra Chapter 1 Poem Devsena Ka Geet – Karneliya Ka Geet

We have explained the NCERT Solutions For Class 12 Hindi Antra Chapter 1 all the questions in step by step process.

Class 12 Hindi NCERT Solutions Antra Chapter 1 – Devsena Ka Geet (देवसेना का गीत)

Question 1:

NCERT Solutions For Class 12 Hindi Antra Chapter 1 Q1

ADVERTISEMENT

Answer:

NCERT Solutions For Class 12 Hindi Antra Chapter 1 Q1 A


Question 2:

ADVERTISEMENT

NCERT Solutions For Class 12 Hindi Antra Chapter 1 Q2

Answer:

NCERT Solutions For Class 12 Hindi Antra Chapter 1 Q2 A


Question 3:

NCERT Solutions For Class 12 Hindi Antra Chapter 1 Q3

Answer:

NCERT Solutions For Class 12 Hindi Antra Chapter 1 Q3 A


Question 4:

NCERT Solutions For Class 12 Hindi Antra Chapter 1 Q4

Answer:

NCERT Solutions For Class 12 Hindi Antra Chapter 1 Q4 A


Question 5:

NCERT Solutions For Class 12 Hindi Antra Chapter 1 Q5

Answer:

NCERT Solutions For Class 12 Hindi Antra Chapter 1 Q5 A


Class 12 Hindi NCERT Solutions Antra Chapter 1 – Karneliya ka geet (कार्नेलिया का गीत)

Question 1:

NCERT Solutions For Class 12 Hindi Antra Chapter 1 6

Answer:

NCERT Solutions For Class 12 Hindi Antra Chapter 1 6A


Question 2:

NCERT Solutions For Class 12 Hindi Antra Chapter 1 7

Answer:

NCERT Solutions For Class 12 Hindi Antra Chapter 1 7A


Question 3:

NCERT Solutions For Class 12 Hindi Antra Chapter 1 8

Answer:

NCERT Solutions For Class 12 Hindi Antra Chapter 1 8A


Question 4:

NCERT Solutions For Class 12 Hindi Antra Chapter 1 9

Answer:

NCERT Solutions For Class 12 Hindi Antra Chapter 1 9A


Question 5:

NCERT Solutions For Class 12 Hindi Antra Chapter 1 10

Answer:

NCERT Solutions For Class 12 Hindi Antra Chapter 1 10A


Class 12 Hindi NCERT Solutions Antra Chapter 1- योग्यता विस्तार

Question 1:

NCERT Solutions For Class 12 Hindi Antra Chapter 1 11

Answer:

NCERT Solutions For Class 12 Hindi Antra Chapter 1 11A


Question 2:

NCERT Solutions For Class 12 Hindi Antra Chapter 1 12

Answer:

NCERT Solutions For Class 12 Hindi Antra Chapter 1 12A


Question 3:

NCERT Solutions For Class 12 Hindi Antra Chapter 1 13

Answer:

NCERT Solutions For Class 12 Hindi Antra Chapter 1 13 1

NCERT Solutions For Class 12 Hindi Antra Chapter 1 13 2

NCERT Solutions For Class 12 Hindi Antra Chapter 1 13 3