NCERT Solutions For Class 12 Biology Chapter 1 – Class 12 Reproduction in Organisms

NCERT Solutions For Class 12 Biology Chapter 1 is created by experts in the subject. The solutions are given in an easy manner and each step in the solution express to match the students’ understanding. So the students can easily score in the exam. By practicing¬†Class 12 Reproduction in Organisms students get the ability to tackle various types of questions easily regarding the subject. This article gives chapter-wise solutions for helping the students. NCERT Solutions For Class 12 Biology Chapter 1 is useful to the students who are preparing for CBSE board exams and also useful for other competitive exams like NEET-UG medical entrance exam and CUCET(Central Universities Common Entrance Test). Biology Chapter 1 Class 12 was designed in a simple way for the students to answer the questions quickly, and correctly. NCERT Solutions Class 12 Biology helps to complete your home assignments as well as revision purposes. The student can easily attempt the exam and write the questions correctly.

NCERT Solutions For Class 12 Chapter 1 Biology Reproduction in Organisms

There are three subtopics in NCERT Solutions For Class 12 Chapter 1 Biology Reproduction in Organisms. Each topic is given in a table.

Section No Topic Name
1 Reproduction in Organisms
1.1 Asexual Reproduction
1.2 Sexual Reproduction
1.3 Summary

 

Class 12 Reproduction in Organisms Questions

Question 1:
ncert solutions for class 12 biology chapter 1 q 1
Answer:
ncert solutions for class 12 biology chapter 1 q 1(a)

ADVERTISEMENT

Question 2:
ncert solutions for class 12 biology chapter 1 q 2
Answer:
ncert solutions for class 12 biology chapter 1 q 2(a)


Question 3:
ncert solutions for class 12 biology chapter 1 q 3
Answer:
ncert solutions for class 12 biology chapter 1 q 3(a)


Question 4:
ncert solutions for class 12 biology chapter 1 q 4
Answer:
ncert solutions for class 12 biology chapter 1 q 4(a)

ADVERTISEMENT

Question 5:
ncert solutions for class 12 biology chapter 1 q 5
Answer:
ncert solutions for class 12 biology chapter 1 q 5(a)


Question 6:
ncert solutions for class 12 biology chapter 1 q 6
Answer:
ncert solutions for class 12 biology chapter 1 q 6(a)


Question 7:
ncert solutions for class 12 biology chapter 1 q 7
Answer:
ncert solutions for class 12 biology chapter 1 q 7(a)


Question 8:
ncert solutions for class 12 biology chapter 1 q 8
Answer:
ncert solutions for class 12 biology chapter 1 q 8(a)


Question 9:
ncert solutions for class 12 biology chapter 1 q 9
Answer:
ncert solutions for class 12 biology chapter 1 q 9(a)


Question 10:
ncert solutions for class 12 biology chapter 1 q 10
Answer:
ncert solutions for class 12 biology chapter 1 q 10(a)


Question 11:
ncert solutions for class 12 biology chapter 1 q 11
Answer:
ncert solutions for class 12 biology chapter 1 q 11(a)


Question 12:
ncert solutions for class 12 biology chapter 1 q 12
Answer:
ncert solutions for class 12 biology chapter 1 q 12(a)


Question 13:
ncert solutions for class 12 biology chapter 1 q 13
Answer:
ncert solutions for class 12 biology chapter 1 q 13(a)


Question 14:
ncert solutions for class 12 biology chapter 1 q 14
Answer:
ncert solutions for class 12 biology chapter 1 q 14(a)


Question 15:
ncert solutions for class 12 biology chapter 1 q 15
Answer:
ncert solutions for class 12 biology chapter 1 q 15(a)


Question 16:
ncert solutions for class 12 biology chapter 1 q 16
Answer:
ncert solutions for class 12 biology chapter 1 q 16(a)


Question 17:
ncert solutions for class 12 biology chapter 1 q 17
Answer:
ncert solutions for class 12 biology chapter 1 q 17(a)


Question 18:
ncert solutions for class 12 biology chapter 1 q 18
Answer:
ncert solutions for class 12 biology chapter 1 q 18(a)