Released WBSSC Krishi Prayukti Sahayak Recruitment || TSSPDCL AE Notification || PPSC Naib Tehsildar Admit Card ||

NCERT Solutions For Class 12 Biology Chapter 15 – Biodiversity and Conservation Class 12

NCERT Solutions For Class 12 Biology Chapter 15 is explained in an easy way for better understanding. This chapter was prepared by professional teachers in India who have good knowledge of Biology. Each question was given in a step-by-step explanation. This type of explanation is easy for the students and also gets a better score in the examination. Biodiversity and Conservation Class 12 helps the students in the time of completing home assignments and preparing for CBSE board exams. Class 12 Biology Chapter 15 is also useful for those who are preparing for the NEET-UG medical entrance exam. Students are advised to refer to NCRET Solutions because it will clarify your doubts when they are preparing for the exams. 

NCERT Solutions For Class 12 Biology Chapter 15 Biodiversity and Conservation

The subtopics are listed in a table that belongs to NCERT Solutions For Class 12 Biology Chapter 15 Biodiversity and Conservation

Section No Topic Name
15 Biodiversity and Conservation
15.1 Biodiversity
15.2 Biodiversity Conservation
15.3 Summary

 

Class 12 Biology Chapter 15 Questions and Answers

Question 1:
ncert solutions for class 12 biology chapter 15 q 1
Answer:
ncert solutions for class 12 biology chapter 15 q 1(a)


Question 2:
ncert solutions for class 12 biology chapter 15 q 2
Answer:
ncert solutions for class 12 biology chapter 15 q 2(a)


Question 3:
ncert solutions for class 12 biology chapter 15 q 3
Answer:
ncert solutions for class 12 biology chapter 15 q 3(a)


Question 4:
ncert solutions for class 12 biology chapter 15 q 4
Answer:
ncert solutions for class 12 biology chapter 15 q 4(a)


Question 5:
ncert solutions for class 12 biology chapter 15 q 5
Answer:
ncert solutions for class 12 biology chapter 15 q 5(a)


Question 6:
ncert solutions for class 12 biology chapter 15 q 6
Answer:
ncert solutions for class 12 biology chapter 15 q 6(a)


Question 7:
ncert solutions for class 12 biology chapter 15 q 7
Answer:
ncert solutions for class 12 biology chapter 15 q 7(a)


Question 8:
ncert solutions for class 12 biology chapter 15 q 8
Answer:
ncert solutions for class 12 biology chapter 15 q 8(a)


Question 9:
ncert solutions for class 12 biology chapter 15 q 9
Answer:
ncert solutions for class 12 biology chapter 15 q 9(a)


Question 10:
ncert solutions for class 12 biology chapter 15 q 10
Answer:
ncert solutions for class 12 biology chapter 15 q 10(a)