NCERT Solutions For Class 12 Biology Chapter 16 Environmental Issues

NCERT Solutions For Class 12 Biology Chapter 16 covers the effects of pollution on Human Life and how it is affecting peoples day to day life. This chapter totally covered detailed solutions for helping the students. Environmental Issues Class 12 Biology was designed by professional teachers who are experts in Biology. They give solutions in an easy manner. This will be an advantage for the students to get a better score in the exams. Chapter 16 Class 12 Biology helps to prepare CBSE students and also NEET-UG medical students. Each question was solved step-by-step explanation. This will be more helpful to get command on the subject. By downloading NCRET Solutions students get the ability to tackle the various types of questions easily.

NCERT Solutions For Class 12 Biology Chapter 16 Environmental Issues

The subchapters are given below for NCERT Solutions For Class 12 Biology Chapter 16 Environmental Issues

Section No Topic Name
16 Environmental Issues
16.1 Air Pollution and its Control
16.2 Water Pollution and its Control
16.3 Solid Wastes
16.4 Agro-chemicals and their Effects
16.5 Radioactive Wastes
16.6 Greenhouse Effect and Global Warming
16.7 Ozone Depletion in the Stratosphere
16.8 Degradation by Improper Resource Utilisation and Maintenance
16.9 Deforestation
16.10 Summary

Class 12 Biology Chapter 16 Questions and Answers

Question 1:
ncert solutions for class 12 biology chapter 16 q 1
Answer:
ncert solutions for class 12 biology chapter 16 q 1(a)


Question 2:
ncert solutions for class 12 biology chapter 16 q 2
Answer:
ncert solutions for class 12 biology chapter 16 q 2(a)

ADVERTISEMENT

Question 3:
ncert solutions for class 12 biology chapter 16 q 3
Answer:
ncert solutions for class 12 biology chapter 16 q 3(a)


Question 4:
ncert solutions for class 12 biology chapter 16 q 4
Answer:
ncert solutions for class 12 biology chapter 16 q 4(a)


Question 5:
ncert solutions for class 12 biology chapter 16 q 5
Answer:
ncert solutions for class 12 biology chapter 16 q 5(a)
ncert solutions for class 12 biology chapter 16 q 5(b)

ADVERTISEMENT

Question 6:
ncert solutions for class 12 biology chapter 16 q 6
Answer:
ncert solutions for class 12 biology chapter 16 q 6(a)


Question 7:
ncert solutions for class 12 biology chapter 16 q 7
Answer:
ncert solutions for class 12 biology chapter 16 q 7(a)


Question 8:
ncert solutions for class 12 biology chapter 16 q 8
Answer:
ncert solutions for class 12 biology chapter 16 q 8(a)


Question 9:
ncert solutions for class 12 biology chapter 16 q 9
Answer:
ncert solutions for class 12 biology chapter 16 q 9(a)


Question 10:
ncert solutions for class 12 biology chapter 16 q 10
Answer:
ncert solutions for class 12 biology chapter 16 q 10(a)


Question 11:
ncert solutions for class 12 biology chapter 16 q 11
Answer:
ncert solutions for class 12 biology chapter 16 q 11(a)