NCERT Solutions For Class 12 Biology Chapter 2 – Sexual Reproduction in Flowering Plants Class 12

NCERT Solutions For Class 12 Biology Chapter 2 originated by proficient teachers in India. This will help you in board exams and tests. The solutions are given in a simple format that was easily understood by the aspirants. This article will guide you in the preparation and plays a prominent role in the exams. By preparing for Chapter 2 Sexual Reproduction in Flowering Plants Class 12 you can understand the concept easily and quickly which can helpful in the exams. Solutions are explained in schematic representation, Through this schematic representation, you can understand the subject very easily and quickly. NCERT Solutions Class 12 Biology helps to complete your home assignments and also prepare for the exams. Class 12 Biology Chapter 2 is the branch of natural science that deals with the study of living organisms. It helps us in understanding the complex forms of life.

NCERT Solutions For Class 12 Biology Chapter 2 Sexual Reproduction in Flowering Plants

The topic names are given in the table format. This table shows how many exercises are given in this chapter.

Section No Topic Name
2 Sexual Reproduction in flowering Plants
2.1 Flower- A Fascinating Organ of Angiosperms
2.2 Pre-fertilization: Structure and Events
2.3 Double Fertilization
2.4 Post-fertilization: Structures and Events
2.5 Apomixis and Polyembryony
2.6 Summary

 

Class 12 NCERT Solutions For Biology Chapter 2

Question 1:
ncert solutions for class 12 biology chapter 2 q 1
Answer:
ncert solutions for class 12 biology chapter 2 q 1(a)

ADVERTISEMENT

Question 2:
ncert solutions for class 12 biology chapter 2 q 2
Answer:
ncert solutions for class 12 biology chapter 2 q 2(a)


Question 3:
ncert solutions for class 12 biology chapter 2 q 3
Answer:
ncert solutions for class 12 biology chapter 2 q 3(a)


Question 4:
ncert solutions for class 12 biology chapter 2 q 4
Answer:
ncert solutions for class 12 biology chapter 2 q 4(a)

ADVERTISEMENT

Question 5:
ncert solutions for class 12 biology chapter 2 q 5
Answer:
ncert solutions for class 12 biology chapter 2 q 5(a)


Question 6:
ncert solutions for class 12 biology chapter 2 q 6
Answer:
ncert solutions for class 12 biology chapter 2 q 6(a)


Question 7:
ncert solutions for class 12 biology chapter 2 q 7
Answer:
ncert solutions for class 12 biology chapter 2 q 7(a)


Question 8:
ncert solutions for class 12 biology chapter 2 q 8
Answer:
ncert solutions for class 12 biology chapter 2 q 8(a)


Question 9:
ncert solutions for class 12 biology chapter 2 q 9
Answer:
ncert solutions for class 12 biology chapter 2 q 9(a)


Question 10:
ncert solutions for class 12 biology chapter 2 q 10
Answer:
ncert solutions for class 12 biology chapter 2 q 10(a)


Question 11:
ncert solutions for class 12 biology chapter 2 q 11
Answer:
ncert solutions for class 12 biology chapter 2 q 11(a)


Question 12:
ncert solutions for class 12 biology chapter 2 q 12
Answer:
ncert solutions for class 12 biology chapter 2 q 12(a)


Question 13:
ncert solutions for class 12 biology chapter 2 q 13
Answer:
ncert solutions for class 12 biology chapter 2 q 13(a)


Question 14:
ncert solutions for class 12 biology chapter 2 q 14
Answer:
ncert solutions for class 12 biology chapter 2 q 14(a)


Question 15:
ncert solutions for class 12 biology chapter 2 q 15
Answer:
ncert solutions for class 12 biology chapter 2 q 15(a)


Question 16:
ncert solutions for class 12 biology chapter 2 q 16
Answer:
ncert solutions for class 12 biology chapter 2 q 16(a)


Question 17:
ncert solutions for class 12 biology chapter 2 q 17
Answer:
ncert solutions for class 12 biology chapter 2 q 17(a)


Question 18:
ncert solutions for class 12 biology chapter 2 q 18
Answer:
ncert solutions for class 12 biology chapter 2 q 18(a)