Released WBSSC Krishi Prayukti Sahayak Recruitment || TSSPDCL AE Notification || PPSC Naib Tehsildar Admit Card ||

NCERT Solutions For Class 12 Biology Chapter 3 – Human Reproduction Class 12 Solutions

NCERT Solutions For Class 12 Biology Chapter 3 describes the reproductive system of humans males and females. This chapter is explained through Diagrams and flowcharts which were easily understandable by the student. Human Reproduction Class 12 was fully created by proficient teachers who are experts in Biology. This article provides you complete guidance and step-wise explanations for the students. We are advised for students to refer to NCERT Solutions For Class 12 Biology Chapter 3 who are going to attempt CBSE board exams as well as NEET-UG. This article will help you to get a high score on the exam. NCRET Solutions For Class 12 Biology gives you complete guidance on the subject. In this, each question is explained in an easily understandable manner, which will be completely useful for the aspirants. By preparing for Class 12 Biology Chapter 3 Solutions you can attempt the exam quickly and correctly.

NCERT Solutions For Class 12 Biology Chapter 3 Human Reproduction

The subtopic names are listed in the table. You can see the subtopics included in this chapter.

Section No Topic Name
3 Human Reproduction
3.1 The Male Reproductive System
3.2 The Female Reproductive System
3.3 Gametogenesis
3.4 Menstrual Cycle
3.5 Fertilization and Important
3.6 Pregnancy and Embryonic Development
3.7 Parturition and Lactation
3.8 Summary

Class 12 Biology Human Reproduction Questions

Question 1:
ncert solutions for class 12 biology chapter 3 q 1
Answer:
ncert solutions for class 12 biology chapter 3 q 1(a)


Question 2:
ncert solutions for class 12 biology chapter 3 q 2
Answer:
ncert solutions for class 12 biology chapter 3 q 2(a)


Question 3:
ncert solutions for class 12 biology chapter 3 q 3
Answer:
ncert solutions for class 12 biology chapter 3 q 3(a)


Question 4:
ncert solutions for class 12 biology chapter 3 q 4
Answer:
ncert solutions for class 12 biology chapter 3 q 4(a)


Question 5:
ncert solutions for class 12 biology chapter 3 q 5
Answer:
ncert solutions for class 12 biology chapter 3 q 5(a)


Question 6:
ncert solutions for class 12 biology chapter 3 q 6
Answer:
ncert solutions for class 12 biology chapter 3 q 6(a)


Question 7:
ncert solutions for class 12 biology chapter 3 q 7
Answer:
ncert solutions for class 12 biology chapter 3 q 7(a)


Question 8:
ncert solutions for class 12 biology chapter 3 q 8
Answer:
ncert solutions for class 12 biology chapter 3 q 8(a)


Question 9:
ncert solutions for class 12 biology chapter 3 q 9
Answer:
ncert solutions for class 12 biology chapter 3 q 9(a)


Question 10:
ncert solutions for class 12 biology chapter 3 q 10
Answer:
ncert solutions for class 12 biology chapter 3 q 10(a)


Question 11:
ncert solutions for class 12 biology chapter 3 q 11
Answer:
ncert solutions for class 12 biology chapter 3 q 11(a)


Question 12:
ncert solutions for class 12 biology chapter 3 q 12
Answer:
ncert solutions for class 12 biology chapter 3 q 12(a)


Question 13:
ncert solutions for class 12 biology chapter 3 q 13
Answer:
ncert solutions for class 12 biology chapter 3 q 13(a)


Question 14:
ncert solutions for class 12 biology chapter 3 q 14
Answer:
ncert solutions for class 12 biology chapter 3 q 14(a)


Question 15:
ncert solutions for class 12 biology chapter 3 q 15
Answer:
ncert solutions for class 12 biology chapter 3 q 15(a)


Question 16:
ncert solutions for class 12 biology chapter 3 q 16
Answer:
ncert solutions for class 12 biology chapter 3 q 16(a)


Question 17:
ncert solutions for class 12 biology chapter 3 q 17
Answer:
ncert solutions for class 12 biology chapter 3 q 17(a)


Question 18:
ncert solutions for class 12 biology chapter 3 q 18
Answer:
ncert solutions for class 12 biology chapter 3 q 18(a)


Question 19:
ncert solutions for class 12 biology chapter 3 q 19
Answer:
ncert solutions for class 12 biology chapter 3 q 19(a)


Question 20:
ncert solutions for class 12 biology chapter 3 q 20
Answer:
ncert solutions for class 12 biology chapter 3 q 20(a)


Question 21:
ncert solutions for class 12 biology chapter 3 q 21
Answer:
ncert solutions for class 12 biology chapter 3 q 21(a)