NCERT Solutions For Class 12 Biology Chapter 4 – Reproductive Health Class 12 Solutions

NCERT Solutions For Class 12 Biology Chapter 4 was fully designed by the experts in Biology. By practicing all the questions in this chapter you can improve your knowledge and speed of attempting questions in the exam. Reproductive Health Class 12 Solutions are useful for completing your homework as well as preparing for exams. Our main concept is to build all the questions in an easy way to understand. NCERT Biology Class 12 Chapter 4 each question is explained step-by-step. It can help you in the time of preparation and clarify your doubts. Class 12 NCERT Solutions Biology will not only be useful for CBSE board exam students but also helpful for those who are going to take a medical entrance exam like NEET-UG.

Post Highlights

ADVERTISEMENT

NCERT Solutions For Class 12 Biology Chapter 4 Reproductive Health

The subchapter which is included in the NCERT Solutions For Class 12 Biology Chapter 4 Reproductive Health is listed down.

Section No Topic Name
4 Reproductive Health
4.1 Reproductive Health – Problems and Strategies
4.2 Population Explosion and Birth Control
4.3 Medical Termination of Pregnancy
4.4 Sexually Transmitted Diseases
4.5 Infertility
4.6 Summary

Biology Class 12 Chapter 4 Questions

Question 1:
ncert solutions for class 12 biology chapter 4 q 1
Answer:
ncert solutions for class 12 biology chapter 4 q 1(a)


Question 2:
ncert solutions for class 12 biology chapter 4 q 2
Answer:
ncert solutions for class 12 biology chapter 4 q 2(a)

ADVERTISEMENT

Question 3:
ncert solutions for class 12 biology chapter 4 q 3
Answer:
ncert solutions for class 12 biology chapter 4 q 3(a)


Question 4:
ncert solutions for class 12 biology chapter 4 q 4
Answer:
ncert solutions for class 12 biology chapter 4 q 4(a).png


Question 5:
ncert solutions for class 12 biology chapter 4 q 5
Answer:
ncert solutions for class 12 biology chapter 4 q 5(a)

ADVERTISEMENT

Question 6:
ncert solutions for class 12 biology chapter 4 q 6
Answer:
ncert solutions for class 12 biology chapter 4 q 6(a)


Question 7:
ncert solutions for class 12 biology chapter 4 q 7
Answer:
ncert solutions for class 12 biology chapter 4 q 7


Question 8:
ncert solutions for class 12 biology chapter 4 q 8
Answer:
ncert solutions for class 12 biology chapter 4 q 8(a)


Question 9:
ncert solutions for class 12 biology chapter 4 q 9
Answer:
ncert solutions for class 12 biology chapter 4 q 9(a)


Question 10:
ncert solutions for class 12 biology chapter 4 q 10
Answer:
ncert solutions for class 12 biology chapter 4 q 10(a)


Question 11:
ncert solutions for class 12 biology chapter 4 q 11
Answer:
ncert solutions for class 12 biology chapter 4 q 11(a)


Question 12:
ncert solutions for class 12 biology chapter 4 q 12
Answer:
ncert solutions for class 12 biology chapter 4 q 12(a)