Released WBSSC Krishi Prayukti Sahayak Recruitment || TSSPDCL AE Notification || PPSC Naib Tehsildar Admit Card ||

NCERT Solutions For Class 12 Biology Chapter 9 Strategies for Enhancement in Food Production

NCERT Solutions For Class 12 Biology Chapter 9 solutions are explained in an easy language that is understood by the students. The solutions of Strategies for Enhancement in Food Production Class 12 Notes are fully solved by the experts in Biology. This is more beneficial to the aspirants for preparing for CBSE board exams and also useful for NEET-UG. Because solutions are given in an easy method. You can solve each question quickly and correctly by downloading Class 12 Biology. It helps in getting good scores in the CBSE board exams. You can utilize this for revision purposes as well as home assignments. In Biology, some questions are tricky. By practicing NCERT Solutions Chapter 9 Biology Class 12 you can solve the difficult questions easily.

NCERT Solutions For Class 12 Biology Chapter 9 Strategies for Enhancement in Food Production

Section No Topic Name
9 Strategies for Enhancement in Food Production
9.1 Animal Husbandry
9.2 Plant Breeding
9.3 Single Cell Proteins
9.4 Tissue Culture
9.5 Summary

 

NCERT Solutions Class 12 Biology Chapter 9 Questions

Question 1:

ncert solutions for class 12 biology chapter 9 Q 1
Answer:
ncert solutions for class 12 biology chapter 9 Q 1(a)


Question 2:
ncert solutions for class 12 biology chapter 9 Q 2
Answer:
ncert solutions for class 12 biology chapter 9 Q 2(a)


Question 3:
ncert solutions for class 12 biology chapter 9 Q 3
Answer:
ncert solutions for class 12 biology chapter 9 Q 3(a)


Question 4:
ncert solutions for class 12 biology chapter 9 Q 4
Answer:
ncert solutions for class 12 biology chapter 9 Q 4(a)


Question 5:
ncert solutions for class 12 biology chapter 9 Q 5
Answer:
ncert solutions for class 12 biology chapter 9 Q 5(a)


Question 6:
ncert solutions for class 12 biology chapter 9 Q 6
Answer:
ncert solutions for class 12 biology chapter 9 Q 6(a)


Question 7:
ncert solutions for class 12 biology chapter 9 Q 7
Answer:
ncert solutions for class 12 biology chapter 9 Q 7(a)


Question 8:
ncert solutions for class 12 biology chapter 9 Q 8
Answer:
ncert solutions for class 12 biology chapter 9 Q 8(a)


Question 9:
ncert solutions for class 12 biology chapter 9 Q 9
Answer:
ncert solutions for class 12 biology chapter 9 Q 9(a)


Question 10:
ncert solutions for class 12 biology chapter 9 Q 10
Answer:
ncert solutions for class 12 biology chapter 9 Q 10(a)


Question 11:
ncert solutions for class 12 biology chapter 9 Q 11
Answer:
ncert solutions for class 12 biology chapter 9 Q 11(a)


Question 12:
ncert solutions for class 12 biology chapter 9 Q 12
Answer:
ncert solutions for class 12 biology chapter 9 Q 12(a)