Released WBSSC Krishi Prayukti Sahayak Recruitment || TSSPDCL AE Notification || PPSC Naib Tehsildar Admit Card ||

NCERT Solutions For Class 12 English Kaleidoscope Non-Fiction Chapter 2 The Mark On the Wall

NCERT Solutions For Class 12 English Kaleidoscope Non-Fiction Chapter 2 The Mark On The Wall includes all the questions given in the CBSE Syllabus. Here we have mentioned to you all the answers to the textbook questions from Class 12 English Kaleidoscope Chapter 2. These solutions are explained easily and students can download pdf for free of cost. Our expert teachers will help the students to prepare better for their board exams in NCERT Solution Class 12. We suggest the students follow this page for NCERT Class 12 English Kaleidoscope Non-Fiction Chapter 2 The Mark On The Wall and make their preparation easier so that they can score good marks in the board exams.

NCERT Solutions For Class 12 English Kaleidoscope Non-Fiction Chapter 2

Class 12 English Kaleidoscope NCERT Solutions Non-Fiction Chapter 2 answers are available in the below sections. You may refer to them to clarify your doubts and can download them for future use.

CBSE Class 12 English Non-Fiction Chapter 2 The Mark On The Wall

Stop And Think (Page 141)

Question 1:

NCERT Solutions For Class 12 English Non Fiction ch 2 Stop and Think pg 141 Q1

Answer:

NCERT Solutions For Class 12 English Non Fiction ch 2 Stop and Think pg 141 Q1 Answer


Question 2:

NCERT Solutions For Class 12 English Non Fiction ch 2 Stop and Think pg 141 Q2

Answer:

NCERT Solutions For Class 12 English Non Fiction ch 2 Stop and Think pg 141 Q2 Answer


Stop And Think (Page 144)

Question 1:

NCERT Solutions For Class 12 English Non Fiction ch 2 Stop and Think pg 144 Q1.PNG

Answer:

NCERT Solutions For Class 12 English Non Fiction ch 2 Stop and Think pg 144 Q1 Answer.PNG


Question 2:

NCERT Solutions For Class 12 English Non Fiction ch 2 Stop and Think pg 144 Q2

Answer:

NCERT Solutions For Class 12 English Non Fiction ch 2 Stop and Think pg 144 Q2 Answer


Understanding The Text

Question 1:

NCERT Solutions For Class 12 English Non Fiction ch 2 Understanding The Text Q1

Answer:

NCERT Solutions For Class 12 English Non Fiction ch 2 Understanding The Text Q1 Answer


Question 2:

NCERT Solutions For Class 12 English Non Fiction ch 2 Understanding The Text Q2

Answer:

NCERT Solutions For Class 12 English Non Fiction ch 2 Understanding The Text Q2 Answer


Question 3:

NCERT Solutions For Class 12 English Non Fiction ch 2 Understanding The Text Q3

Answer:

NCERT Solutions For Class 12 English Non Fiction ch 2 Understanding The Text Q3 Answer


Question 4:

NCERT Solutions For Class 12 English Non Fiction ch 2 Understanding The Text Q4

Answer:

NCERT Solutions For Class 12 English Non Fiction ch 2 Understanding The Text Q4 Answer


Question 5:

NCERT Solutions For Class 12 English Non Fiction ch 2 Understanding The Text Q5

Answer:

NCERT Solutions For Class 12 English Non Fiction ch 2 Understanding The Text Q5 Answer


Talking About The Text

Question 1:

NCERT Solutions For Class 12 English Non Fiction ch 2 Talking About The Text Q1

Answer:

NCERT Solutions For Class 12 English Non Fiction ch 2 Talking About The Text Q1 Answer


Question 2:

NCERT Solutions For Class 12 English Non Fiction ch 2 Talking About The Text Q2

Answer:

NCERT Solutions For Class 12 English Non Fiction ch 2 Talking About The Text Q2 Answer


Question 3:

NCERT Solutions For Class 12 English Non Fiction ch 2 Talking About The Text Q3

Answer:

NCERT Solutions For Class 12 English Non Fiction ch 2 Talking About The Text Q3 Answer


Appreciation

Question 1:

NCERT Solutions For Class 12 English Non Fiction ch 2 Appreciation Q1

Answer:

NCERT Solutions For Class 12 English Non Fiction ch 2 Appreciation Q1 Answer


Question 2:

NCERT Solutions For Class 12 English Non Fiction ch 2 Appreciation Q2

Answer:

NCERT Solutions For Class 12 English Non Fiction ch 2 Appreciation Q2 Answer


Task

Question 1:

NCERT Solutions For Class 12 English Non Fiction ch 2 Task Q1

Answer:

  • Ants – Content Word, Noun
    Carry – Content Word, Verb
    a – Function Word, Article
    Blade – Content Word, Noun
    Of – Function Word, Preposition
    Straw – Content Word, Noun
    So – Function Word, Adverb
    Feverishly – Content Word, Adverb
    And – Function Word, Conjunction
    Then – Content Word, Adverb
    Leave – Content Word, Verb
    It – Function Word, Pronoun
  • They – Function Word, Pronoun
    Wanted – Content Word, Verb
    To – Function Word, Preposition
    Leave – Content Word, Verb
    This – Function Word, Pronoun
    House – Content Word, Noun
    Because – Function Word,
    They – Function Word, Pronoun
    Wanted – Content Word, Verb
    To – Function Word, Preposition
    Change – Content Word, Verb
    They’re  Function Word, Determiner
    Style – Content Word, Noun
    Of – Function Word, Preposition
    Furniture – Content Word, Noun
  • I – Function Word, Pronoun
    Don’t – Content Word, Adverb
    Believe – Content Word, Verb
    It – Function Word, Pronoun
    Was – Content Word, Verb
    Made – Content Word, Verb
    By – Function Word, Preposition
    a – Function Word, Article
    Nail – Content Word, Noun
    After all – Function Word, Preposition
    It’s – Function Word, Pronoun
    Too – Content Word, Adverb
    Big – Content Word, Adjective
    Too – Content Word, Adverb
    Round – Content Word, Adjective
    For – Function Word, Conjuncture
    That – Function Word, Pronoun
  • There – Content Word, Adverb
    Was – Function Word, Verb
    a – Function Word, Article
    Rule – Content Word, Noun
    For – Function Word, Conjunctures
    Everything – Function Word, Pronoun
  • The – Function Word, Article
    Tree – Content Word, Noun
    Outside – Content Word, Noun
    The – Function Word, Article
    Window – Content Word, Noun
    Taps – Content Word, Verb
    Very – Content Word, Adverb
    Gently – Content Word, Adverb
    On – Function Word, Preposition
    The – Function Word, Article
    Pane – Content Word, Noun