Released WBSSC Krishi Prayukti Sahayak Recruitment || TSSPDCL AE Notification || PPSC Naib Tehsildar Admit Card ||

NCERT Solutions For Class 12 English Kaleidoscope Non-Fiction Chapter 4 Why The Novel Matters

Download NCERT Solutions For Class 12 English Kaleidoscope Non-Fiction Chapter 4 Why the Novel Matters pdf. Class 12 students can get each question and answer in the English Textbook on this page. Getting a high score in exams is very easy when students read, understand, and learn all the concepts from NCERT Textbook Class 12 English. And Should practice important topics and chapter 4 from the exam point of view based on the Class 12 English NCERT Syllabus. Here on this page, we have mentioned the updated pdf of  Class 12 English Non-Fiction – Why the Novel Matters Chapter 4 Solutions in a detailed manner

NCERT Solutions For Class 12 English Kaleidoscope Non-Fiction Chapter 4

NCERT Solutions for Class 12 English Kaleidoscope Non-Fiction chapter 4 pdf is available here and can download it here for free. You will find the answers to chapter 4 of every question in the textbook. Students must revise all the chapter 4 Questions to prepare better for exams.

CBSE Class 12 English Non-Fiction Chapter 4 Why The Novel Matters

Stop And Think (Page 168)

Question 1:

Answer:

NCERT Solutions For Class 12 English Kaleidoscope Non Fiction Ch 4 Stop And think pg 168 Q1 Answer


Question 2:

NCERT Solutions For Class 12 English Kaleidoscope Non Fiction Ch 4 Stop And think pg 168 Q2

Answer:

NCERT Solutions For Class 12 English Kaleidoscope Non Fiction Ch 4 Stop And think pg 168 Q2 Answer


Stop And Think (Page 171)

Question 1:

NCERT Solutions For Class 12 English Kaleidoscope Non Fiction Ch 4 Stop And think pg 171 Q1

Answer:

NCERT Solutions For Class 12 English Kaleidoscope Non Fiction Ch 4 Stop And think pg 171 Q1 Answer


Stop And Think (Page 172)

Question 1:

NCERT Solutions For Class 12 English Kaleidoscope Non Fiction Ch 4 Understanding The Text Q1

Answer:

NCERT Solutions For Class 12 English Kaleidoscope Non Fiction Ch 4 Understanding The Text Q1 answer


Question 2:

NCERT Solutions For Class 12 English Kaleidoscope Non Fiction Ch 4 Understanding The Text Q2

Answer:

NCERT Solutions For Class 12 English Kaleidoscope Non Fiction Ch 4 Understanding The Text Q2 Answer


Question 3:

NCERT Solutions For Class 12 English Kaleidoscope Non Fiction Ch 4 Understanding The Text Q3

Answer:

NCERT Solutions For Class 12 English Kaleidoscope Non Fiction Ch 4 Understanding The Text Q3 Answer


Question 4:

NCERT Solutions For Class 12 English Kaleidoscope Non Fiction Ch 4 Understanding The Text Q4

Answer:

NCERT Solutions For Class 12 English Kaleidoscope Non Fiction Ch 4 Understanding The Text Q4 Answer


Talking About The Text

Question 1:

NCERT Solutions For Class 12 English Kaleidoscope Non Fiction Ch 4 Talking About The Text Q1

Answer:

NCERT Solutions For Class 12 English Kaleidoscope Non Fiction Ch 4 Talking About The Text Q1 Answer


Question 2:

NCERT Solutions For Class 12 English Kaleidoscope Non Fiction Ch 4 Talking About The Text Q2

Answer:

NCERT Solutions For Class 12 English Kaleidoscope Non Fiction Ch 4 Talking About The Text Q2 Answer


Appreciation

Question 1:

NCERT Solutions For Class 12 English Kaleidoscope Non Fiction Ch 4 Appreciation Q1

Answer:

NCERT Solutions For Class 12 English Kaleidoscope Non Fiction Ch 4 Appreciation Q1 Answer


Question 2:

NCERT Solutions For Class 12 English Kaleidoscope Non Fiction Ch 4 Appreciation Q2

Answer:

NCERT Solutions For Class 12 English Kaleidoscope Non Fiction Ch 4 Appreciation Q2 Answer


Language Work

Question 1:

NCERT Solutions For Class 12 English Kaleidoscope Non Fiction Ch 4 Language Work Q1

Answer:

NCERT Solutions For Class 12 English Kaleidoscope Non Fiction Ch 4 Language Work Q1 Answer


Question 2:

NCERT Solutions For Class 12 English Kaleidoscope Non Fiction Ch 4 Language Work Q2 NCERT Solutions For Class 12 English Kaleidoscope Non Fiction Ch 4 Language Work Q2 1

Answer:

NCERT Solutions For Class 12 English Kaleidoscope Non Fiction Ch 4 Language Work Q2 Answer


Task

Question 1:

NCERT Solutions For Class 12 English Kaleidoscope Non Fiction Ch 4 Task Q1

Answer:

  • I am a thief and a murderer.
    Ans – be+adjective phrase
  • Right and wrong are instincts.
    Ans –  be+adverb
  • The flower fades.
    Ans – be+adverb
  • I am a very curious assembly of incongruous parts.
    Ans – be+adjective phrase
  • The bud opens.
    Ans – be+adverb
  • The Word shall stand forever.
    Ans – be+adverb phrase
  • It is a funny sort of superstition.
    Ans – be+adjective phrase
  • You’re a philosopher.
    Ans – be+noun phrase
  • Nothing is important.
    Ans – be+adjective
  • The whole is greater than the part.
    Ans – be+adjective
  • I am a man, and alive.
    Ans – be+noun phrase
  • I am greater than anything that is merely a part of me.
    Ans – be+adverb phrase
  • The novel is the book of life.
    Ans – be+adverb

Question 2:

NCERT Solutions For Class 12 English Kaleidoscope Non Fiction Ch 4 Task Q2

Answer:

NCERT Solutions For Class 12 English Kaleidoscope Non Fiction Ch 4 Task Q2 answer