Released SSC Phase 10 Notification || TSSPDCL AE Notification || PPSC Naib Tehsildar Admit Card ||

NCERT Solutions For Class 12 Maths Chapter 10 – Vector Algebra Class 12 Solutions

NCERT Solutions For Class 12 Maths Chapter 10 is covered in the exercises and each solution is given with a detailed explanation. This article gives alternative methods to solve the problems. Vector Algebra Class 12 NCERT Solutions helps to get a high score on the board exam. In this chapter, we are going to discuss Vector Quantities. Students who are preparing for JEE, JEE Mains can get high scores easily by following CBSE Class 12 Maths Chapter 10. This article helps the students to understand the concepts easily. This chapter was totally designed by professionals who are experts in Maths. They give a complete explanation for each question. This will help to get a better score on the exam. NCERT Solutions Class 12 Maths helps to complete your home assignments as well as revision purposes. In this chapter 10, students can understand the concept easily.

NCERT Solutions For Class 12 Maths Chapter 10 Vector Algebra

Section No Topic Name
10 Vector Algebra
10.1 Introduction
10.2 Some Basic Concepts
10.3 Types of Vectors
10.4 Addition of Vectors
10.5 Multiplication of a Vector by a Scalar
10.6 Product of Two Vectors

NCERT Solutions For Class 12 Maths Chapter 10 Vector Algebra Ex 10.1 Introduction

Question 1:
NCERT Solutions For Class 12 Maths Chapter 10 Vector Algebra Ex 10.1 q 1
Answer:
NCERT Solutions For Class 12 Maths Chapter 10 Vector Algebra Ex 10.1 q 1(a)



Question 2:
NCERT Solutions For Class 12 Maths Chapter 10 Vector Algebra Ex 10.1 q 2
Answer:
NCERT Solutions For Class 12 Maths Chapter 10 Vector Algebra Ex 10.1 q 2(a)



Question 3:
NCERT Solutions For Class 12 Maths Chapter 10 Vector Algebra Ex 10.1 q 3
Answer:
NCERT Solutions For Class 12 Maths Chapter 10 Vector Algebra Ex 10.1 q 3(a)



Question 4:
NCERT Solutions For Class 12 Maths Chapter 10 Vector Algebra Ex 10.1 q 4
Answer:
NCERT Solutions For Class 12 Maths Chapter 10 Vector Algebra Ex 10.1 q 4(a)



Question 5:
NCERT Solutions For Class 12 Maths Chapter 10 Vector Algebra Ex 10.1 q 5
Answer:
NCERT Solutions For Class 12 Maths Chapter 10 Vector Algebra Ex 10.1 q 5(a)

NCERT Solutions For Class 12 Maths Chapter 10 Vector Algebra Ex 10.2 Some Basic Concepts

Question 1:
NCERT Solutions For Class 12 Maths Chapter 10 Vector Algebra Ex 10.2 q 1
Answer:
NCERT Solutions For Class 12 Maths Chapter 10 Vector Algebra Ex 10.2 q 1(a)



Question 2:
NCERT Solutions For Class 12 Maths Chapter 10 Vector Algebra Ex 10.2 q 2
Answer:
NCERT Solutions For Class 12 Maths Chapter 10 Vector Algebra Ex 10.2 q 2(a)



Question 3:
NCERT Solutions For Class 12 Maths Chapter 10 Vector Algebra Ex 10.2 q 3
Answer:
NCERT Solutions For Class 12 Maths Chapter 10 Vector Algebra Ex 10.2 q 3(a)



Question 4:
NCERT Solutions For Class 12 Maths Chapter 10 Vector Algebra Ex 10.2 q 4
Answer:
NCERT Solutions For Class 12 Maths Chapter 10 Vector Algebra Ex 10.2 q 4(a)



Question 5:
NCERT Solutions For Class 12 Maths Chapter 10 Vector Algebra Ex 10.2 q 5
Answer:
NCERT Solutions For Class 12 Maths Chapter 10 Vector Algebra Ex 10.2 q 5(a)



Question 6:
NCERT Solutions For Class 12 Maths Chapter 10 Vector Algebra Ex 10.2 q 6
Answer:
NCERT Solutions For Class 12 Maths Chapter 10 Vector Algebra Ex 10.2 q 6(a)



Question 7:
NCERT Solutions For Class 12 Maths Chapter 10 Vector Algebra Ex 10.2 q 7
Answer:
NCERT Solutions For Class 12 Maths Chapter 10 Vector Algebra Ex 10.2 q 7(a)



Question 8:
NCERT Solutions For Class 12 Maths Chapter 10 Vector Algebra Ex 10.2 q 8
Answer:
NCERT Solutions For Class 12 Maths Chapter 10 Vector Algebra Ex 10.2 q 8(a)



Question 9:
NCERT Solutions For Class 12 Maths Chapter 10 Vector Algebra Ex 10.2 q 9
Answer:
NCERT Solutions For Class 12 Maths Chapter 10 Vector Algebra Ex 10.2 q 9(a)



Question 10:
NCERT Solutions For Class 12 Maths Chapter 10 Vector Algebra Ex 10.2 q 10
Answer:
NCERT Solutions For Class 12 Maths Chapter 10 Vector Algebra Ex 10.2 q 10(a)



Question 11:
NCERT Solutions For Class 12 Maths Chapter 10 Vector Algebra Ex 10.2 q 11
Answer:
NCERT Solutions For Class 12 Maths Chapter 10 Vector Algebra Ex 10.2 q 11(a)



Question 12:
NCERT Solutions For Class 12 Maths Chapter 10 Vector Algebra Ex 10.2 q 12
Answer:
NCERT Solutions For Class 12 Maths Chapter 10 Vector Algebra Ex 10.2 q 12(a)



Question 13:
NCERT Solutions For Class 12 Maths Chapter 10 Vector Algebra Ex 10.2 q 13
Answer:
NCERT Solutions For Class 12 Maths Chapter 10 Vector Algebra Ex 10.2 q 13(a)



Question 14:
NCERT Solutions For Class 12 Maths Chapter 10 Vector Algebra Ex 10.2 q 14
Answer:
NCERT Solutions For Class 12 Maths Chapter 10 Vector Algebra Ex 10.2 q 14(a)



Question 15:
NCERT Solutions For Class 12 Maths Chapter 10 Vector Algebra Ex 10.2 q 15
Answer:
NCERT Solutions For Class 12 Maths Chapter 10 Vector Algebra Ex 10.2 q 15(a)
NCERT Solutions For Class 12 Maths Chapter 10 Vector Algebra Ex 10.2 q 15(b)



Question 16:
NCERT Solutions For Class 12 Maths Chapter 10 Vector Algebra Ex 10.2 q 16
Answer:
NCERT Solutions For Class 12 Maths Chapter 10 Vector Algebra Ex 10.2 q 16(a)



Question 17:
NCERT Solutions For Class 12 Maths Chapter 10 Vector Algebra Ex 10.2 q 17
Answer:
NCERT Solutions For Class 12 Maths Chapter 10 Vector Algebra Ex 10.2 q 17(a)



Question 18:
NCERT Solutions For Class 12 Maths Chapter 10 Vector Algebra Ex 10.2 q 18
Answer:
NCERT Solutions For Class 12 Maths Chapter 10 Vector Algebra Ex 10.2 q 18(a)
NCERT Solutions For Class 12 Maths Chapter 10 Vector Algebra Ex 10.2 q 18(b)



Question 19:
NCERT Solutions For Class 12 Maths Chapter 10 Vector Algebra Ex 10.2 q 19
Answer:
NCERT Solutions For Class 12 Maths Chapter 10 Vector Algebra Ex 10.2 q 19(a)

NCERT Solutions For Class 12 Maths Chapter 10 Vector Algebra Ex 10.3 Types of Vectors

Question 1:
NCERT Solutions For Class 12 Maths Chapter 10 Vector Algebra Ex 10.3 q 1
Answer:
NCERT Solutions For Class 12 Maths Chapter 10 Vector Algebra Ex 10.3 q 1(a)



Question 2:
NCERT Solutions For Class 12 Maths Chapter 10 Vector Algebra Ex 10.3 q 2
Answer:
NCERT Solutions For Class 12 Maths Chapter 10 Vector Algebra Ex 10.3 q 2(a)



Question 3:
NCERT Solutions For Class 12 Maths Chapter 10 Vector Algebra Ex 10.3 q 3
Answer:
NCERT Solutions For Class 12 Maths Chapter 10 Vector Algebra Ex 10.3 q 3(a)



Question 4:
NCERT Solutions For Class 12 Maths Chapter 10 Vector Algebra Ex 10.3 q 4
Answer:
NCERT Solutions For Class 12 Maths Chapter 10 Vector Algebra Ex 10.3 q 4(a)



Question 5:
NCERT Solutions For Class 12 Maths Chapter 10 Vector Algebra Ex 10.3 q 5
Answer:
NCERT Solutions For Class 12 Maths Chapter 10 Vector Algebra Ex 10.3 q 5(a)



Question 6:
NCERT Solutions For Class 12 Maths Chapter 10 Vector Algebra Ex 10.3 q 6
Answer:
NCERT Solutions For Class 12 Maths Chapter 10 Vector Algebra Ex 10.3 q 6(a)



Question 7:
NCERT Solutions For Class 12 Maths Chapter 10 Vector Algebra Ex 10.3 q 7
Answer:
NCERT Solutions For Class 12 Maths Chapter 10 Vector Algebra Ex 10.3 q 7(a)



Question 8:
NCERT Solutions For Class 12 Maths Chapter 10 Vector Algebra Ex 10.3 q 8
Answer:
NCERT Solutions For Class 12 Maths Chapter 10 Vector Algebra Ex 10.3 q 8(a)



Question 9:
NCERT Solutions For Class 12 Maths Chapter 10 Vector Algebra Ex 10.3 q 9
Answer:
NCERT Solutions For Class 12 Maths Chapter 10 Vector Algebra Ex 10.3 q 9(a)



Question 10:
NCERT Solutions For Class 12 Maths Chapter 10 Vector Algebra Ex 10.3 q 10
Answer:
NCERT Solutions For Class 12 Maths Chapter 10 Vector Algebra Ex 10.3 q 10(a)



Question 11:
NCERT Solutions For Class 12 Maths Chapter 10 Vector Algebra Ex 10.3 q 11
Answer:
NCERT Solutions For Class 12 Maths Chapter 10 Vector Algebra Ex 10.3 q 11(a)



Question 12:
NCERT Solutions For Class 12 Maths Chapter 10 Vector Algebra Ex 10.3 q 12
Answer:
NCERT Solutions For Class 12 Maths Chapter 10 Vector Algebra Ex 10.3 q 12(a)



Question 13:
NCERT Solutions For Class 12 Maths Chapter 10 Vector Algebra Ex 10.3 q 13
Answer:
NCERT Solutions For Class 12 Maths Chapter 10 Vector Algebra Ex 10.3 q 13(a)



Question 14:
NCERT Solutions For Class 12 Maths Chapter 10 Vector Algebra Ex 10.3 q 14
Answer:
NCERT Solutions For Class 12 Maths Chapter 10 Vector Algebra Ex 10.3 q 14(a)



Question 15:
NCERT Solutions For Class 12 Maths Chapter 10 Vector Algebra Ex 10.3 q 15
Answer:
NCERT Solutions For Class 12 Maths Chapter 10 Vector Algebra Ex 10.3 q 15(a)



Question 16:
NCERT Solutions For Class 12 Maths Chapter 10 Vector Algebra Ex 10.3 q 16
Answer:
NCERT Solutions For Class 12 Maths Chapter 10 Vector Algebra Ex 10.3 q 16(a)



Question 17:
NCERT Solutions For Class 12 Maths Chapter 10 Vector Algebra Ex 10.3 q 17
Answer:
NCERT Solutions For Class 12 Maths Chapter 10 Vector Algebra Ex 10.3 q 17(a)



Question 18:
NCERT Solutions For Class 12 Maths Chapter 10 Vector Algebra Ex 10.3 q 18
Answer:
NCERT Solutions For Class 12 Maths Chapter 10 Vector Algebra Ex 10.3 q 18(a)

NCERT Solutions For Class 12 Maths Chapter 10 Vector Algebra Ex 10.4 Addition of Vectors

Question 1:
NCERT Solutions For Class 12 Maths Chapter 10 Vector Algebra Ex 10.4 q 1
Answer:
NCERT Solutions For Class 12 Maths Chapter 10 Vector Algebra Ex 10.4 q 1(a)



Question 2:
NCERT Solutions For Class 12 Maths Chapter 10 Vector Algebra Ex 10.4 q 2
Answer:
NCERT Solutions For Class 12 Maths Chapter 10 Vector Algebra Ex 10.4 q 2(a)



Question 3:
NCERT Solutions For Class 12 Maths Chapter 10 Vector Algebra Ex 10.4 q 3
Answer:
NCERT Solutions For Class 12 Maths Chapter 10 Vector Algebra Ex 10.4 q 3(a)
NCERT Solutions For Class 12 Maths Chapter 10 Vector Algebra Ex 10.4 q 3(b)



Question 4:
NCERT Solutions For Class 12 Maths Chapter 10 Vector Algebra Ex 10.4 q 4
Answer:
NCERT Solutions For Class 12 Maths Chapter 10 Vector Algebra Ex 10.4 q 4(a)



Question 5:
NCERT Solutions For Class 12 Maths Chapter 10 Vector Algebra Ex 10.4 q 5
Answer:
NCERT Solutions For Class 12 Maths Chapter 10 Vector Algebra Ex 10.4 q 5(a)



Question 6:
NCERT Solutions For Class 12 Maths Chapter 10 Vector Algebra Ex 10.4 q 6
Answer:
NCERT Solutions For Class 12 Maths Chapter 10 Vector Algebra Ex 10.4 q 6(a)



Question 7:
NCERT Solutions For Class 12 Maths Chapter 10 Vector Algebra Ex 10.4 q 7
Answer:
NCERT Solutions For Class 12 Maths Chapter 10 Vector Algebra Ex 10.4 q 7(a)
NCERT Solutions For Class 12 Maths Chapter 10 Vector Algebra Ex 10.4 q 7(b)



Question 8:
NCERT Solutions For Class 12 Maths Chapter 10 Vector Algebra Ex 10.4 q 8
Answer:
NCERT Solutions For Class 12 Maths Chapter 10 Vector Algebra Ex 10.4 q 8(a)



Question 9:
NCERT Solutions For Class 12 Maths Chapter 10 Vector Algebra Ex 10.4 q 9
Answer:
NCERT Solutions For Class 12 Maths Chapter 10 Vector Algebra Ex 10.4 q 9(a)



Question 10:
NCERT Solutions For Class 12 Maths Chapter 10 Vector Algebra Ex 10.4 q 10
Answer:
NCERT Solutions For Class 12 Maths Chapter 10 Vector Algebra Ex 10.4 q 10(a)



Question 11:
NCERT Solutions For Class 12 Maths Chapter 10 Vector Algebra Ex 10.4 q 11
Answer:
NCERT Solutions For Class 12 Maths Chapter 10 Vector Algebra Ex 10.4 q 11(a)



Question 12:
NCERT Solutions For Class 12 Maths Chapter 10 Vector Algebra Ex 10.4 q 12
Answer:
NCERT Solutions For Class 12 Maths Chapter 10 Vector Algebra Ex 10.4 q 12(a)

NCERT Solutions For Class 12 Maths Chapter 10 Vector Algebra Ex 10.5 Multiplication of a Vector by a Scalar

Question 1:
NCERT Solutions For Class 12 Maths Chapter 10 Vector Algebra Ex 10.5 q 1
Answer:
NCERT Solutions For Class 12 Maths Chapter 10 Vector Algebra Ex 10.5 q 1(a)



Question 2:
NCERT Solutions For Class 12 Maths Chapter 10 Vector Algebra Ex 10.5 q 2
Answer:
NCERT Solutions For Class 12 Maths Chapter 10 Vector Algebra Ex 10.5 q 2(a)



Question 3:
NCERT Solutions For Class 12 Maths Chapter 10 Vector Algebra Ex 10.5 q 3
Answer:
NCERT Solutions For Class 12 Maths Chapter 10 Vector Algebra Ex 10.5 q 3(a)
NCERT Solutions For Class 12 Maths Chapter 10 Vector Algebra Ex 10.5 q 3(b)


Question 4:
NCERT Solutions For Class 12 Maths Chapter 10 Vector Algebra Ex 10.5 q 4
Answer:
NCERT Solutions For Class 12 Maths Chapter 10 Vector Algebra Ex 10.5 q 4(a)



Question 5:
NCERT Solutions For Class 12 Maths Chapter 10 Vector Algebra Ex 10.5 q 5
Answer:
NCERT Solutions For Class 12 Maths Chapter 10 Vector Algebra Ex 10.5 q 5(a)



Question 6:

NCERT Solutions For Class 12 Maths Chapter 10 Vector Algebra Ex 10.5 q 6
Answer:
NCERT Solutions For Class 12 Maths Chapter 10 Vector Algebra Ex 10.5 q 6(a)



Question 7:

NCERT Solutions For Class 12 Maths Chapter 10 Vector Algebra Ex 10.5 q 7
Answer:
NCERT Solutions For Class 12 Maths Chapter 10 Vector Algebra Ex 10.5 q 7(a)



Question 8:
NCERT Solutions For Class 12 Maths Chapter 10 Vector Algebra Ex 10.5 q 8
Answer:
NCERT Solutions For Class 12 Maths Chapter 10 Vector Algebra Ex 10.5 q 8(a)
NCERT Solutions For Class 12 Maths Chapter 10 Vector Algebra Ex 10.5 q 8(b)



Question 9:
NCERT Solutions For Class 12 Maths Chapter 10 Vector Algebra Ex 10.5 q 9
Answer:
NCERT Solutions For Class 12 Maths Chapter 10 Vector Algebra Ex 10.5 q 9(a)



Question 10:
NCERT Solutions For Class 12 Maths Chapter 10 Vector Algebra Ex 10.5 q 10
Answer:
NCERT Solutions For Class 12 Maths Chapter 10 Vector Algebra Ex 10.5 q 10(a)



Question 11:
NCERT Solutions For Class 12 Maths Chapter 10 Vector Algebra Ex 10.5 q 11
Answer:
NCERT Solutions For Class 12 Maths Chapter 10 Vector Algebra Ex 10.5 q 11(a)



Question 12:
NCERT Solutions For Class 12 Maths Chapter 10 Vector Algebra Ex 10.5 q 12
Answer:
NCERT Solutions For Class 12 Maths Chapter 10 Vector Algebra Ex 10.5 q 12(a)



Question 13:
NCERT Solutions For Class 12 Maths Chapter 10 Vector Algebra Ex 10.5 q 13
Answer:
NCERT Solutions For Class 12 Maths Chapter 10 Vector Algebra Ex 10.5 q 13(a)



Question 14:
NCERT Solutions For Class 12 Maths Chapter 10 Vector Algebra Ex 10.5 q 14
Answer:
NCERT Solutions For Class 12 Maths Chapter 10 Vector Algebra Ex 10.5 q 14(a)
NCERT Solutions For Class 12 Maths Chapter 10 Vector Algebra Ex 10.5 q 14(b)



Question 15:
NCERT Solutions For Class 12 Maths Chapter 10 Vector Algebra Ex 10.5 q 15
Answer:
NCERT Solutions For Class 12 Maths Chapter 10 Vector Algebra Ex 10.5 q 15(a)



Question 16:
NCERT Solutions For Class 12 Maths Chapter 10 Vector Algebra Ex 10.5 q 16
Answer:
NCERT Solutions For Class 12 Maths Chapter 10 Vector Algebra Ex 10.5 q 16(a)



Question 17:
NCERT Solutions For Class 12 Maths Chapter 10 Vector Algebra Ex 10.5 q 17
Answer:
NCERT Solutions For Class 12 Maths Chapter 10 Vector Algebra Ex 10.5 q 17(a)



Question 18:
NCERT Solutions For Class 12 Maths Chapter 10 Vector Algebra Ex 10.5 q 18
Answer:
NCERT Solutions For Class 12 Maths Chapter 10 Vector Algebra Ex 10.5 q 18(a)



Question 19:
NCERT Solutions For Class 12 Maths Chapter 10 Vector Algebra Ex 10.5 q 19
Answer:
NCERT Solutions For Class 12 Maths Chapter 10 Vector Algebra Ex 10.5 q 19(a)